Čerešňová bublanina

Čerešně Leto
216 Čerešňová bublanina

INGREDIENCIE

Na 1 plech

  • ¾ hrnčeka rozpusteného masla
  • 2,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček cukru krupice
  • 1,5 hrnčeka mlieka
  • 1 kypriaci prášok
  • kôra z ½ citróna
  • štipka soli
  • čerešne

POSTUP:

V nádobe zmiešajte múku, cukor, kypriaci prášok, kôru z citróna a soľ.

V inej nádobe vyšľahajte maslo s vajcami a mliekom.

Zmiešajte obe časti dohromady a nalejte na plech vyložený papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrite pomocou stierky.

Na povrch poukladajte vykôstkované čerešne a vložte do rúry predhriatej na 180 °C.

Pečte dozlatista asi 25 minút.

 

TIP: Pokiaľ máte väčšie čerešne, môžete ich zľahka obaliť v múke, aby všetky neprepadli úplne na dno bublaniny.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku