Čerešňové koláčiky

Čerešně
197 Čerešňové koláčiky

Ingrediencie

Na 3 koláče s priemerom 12 cm alebo jeden väčší

Na korpus:

  • 80 g múky na krehké cesto Babičkina voľba
  • 30 g práškového cukru
  • 70 g zmäknutého masla
  • 1 žĺtok
  • 10 g holandského kakaa

 

Na plnku:

  • 1 vajce
  • 1 bielok (ten, ktorý zostal z korpusu)
  • 250 g tvarohu vo vaničke
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 g krupicového cukru
  • 1 lyžička šťavy z citróna
  • asi 200 g čerešní

Postup

Cesto na korpus pripravte vypracovaním všetkých uvedených surovín. Potom ho zabaľte do fólie a na hodinu uložte do chladničky.

Na náplň zmiešajte tvaroh so žĺtkom, oboma cukrami a šťavou z citróna. Z bielkov vyšľahajte sneh a opatrne ho vmiešajte do tvarohovej zmesi.

Cesto vyvaľkajte na tenkú placku a vyložte ním formy na koláčiky (3 formy s priemerom 12 cm alebo jednu väčšiu s priemerom 22 cm). Na cesto vlejte tvarohovú zmes. Čerešne vykôstkujte a nakrájajte na polovice. Rozvrstvite ich do tvarohu.

Pečte na 170°C, kým tvaroh nebude na povrchu pevný.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku