Čerešňový clafoutis

Čerešně
232 Čerešňový clafoutis

Ingrediencie

  • 500 g vykôstkovaných čerešní
  • 1 lyžica krupicového cukru + na vysypanie
  • 1 lyžica Kirsche alebo inej čerešňovej pálenky
  • maslo na vymazanie

 

Na cesto:

  • 100 g hladkej múky Babičkina Voľba
  • štipka soli
  • 1 stredne veľké vajce
  • 3 žĺtky
  • 90 g krupicového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu / vanilkového struku
  • 1 lyžička strúhanej kôry z bio citrónu
  • 70 g rozpusteného masla
  • 160 ml mlieka
  • 160 ml smotany na šľahanie
  • práškový cukor na poprášenie

Postup

Čerešne premiešajte s 1 lyžicou cukru a pálenkou a asi hodinu nechajte macerovať (nasiaknuť). Rúru predhrejte na 180°C, vymažte si koláčovú formu maslom a vysypte asi 3 lyžicami krupicového cukru.

Múku dajte do misy, pridajte štipku soli, vajcia, žĺtky, cukor, vanilkový extrakt / struk a citrónovú kôru. Premiešajte dohladka, potom pomaly zašľahajte mlieko. Potom pomaly zašľahajte smotanu a nakoniec pridajte rozpustené maslo.

Rozložte čerešne do koláčovej formy, zalejte cestom a pečte 30-35 minút, až pokým okraje nezačnú zlatnúť.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku