Čerešne premiešajte s 1 lyžicou cukru a pálenkou a asi hodinu nechajte macerovať (nasiaknuť). Rúru predhrejte na 180°C, vymažte si koláčovú formu maslom a vysypte asi 3 lyžicami krupicového cukru.
Múku dajte do misy, pridajte štipku soli, vajcia, žĺtky, cukor, vanilkový extrakt / struk a citrónovú kôru. Premiešajte dohladka, potom pomaly zašľahajte mlieko. Potom pomaly zašľahajte smotanu a nakoniec pridajte rozpustené maslo.
Rozložte čerešne do koláčovej formy, zalejte cestom a pečte 30-35 minút, až pokým okraje nezačnú zlatnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.