České kysnuté langoše

58 České kysnuté langoše

Ingrediencie

(na 4 porcie – asi 6 menších langošov)

Na cesto:

  • 400 g hladkej pizza múky
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 20 g droždia (alebo 5 g ražného rozkvasu)
  • 200 ml vlažného plnotučného mlieka
  • 50 g gazdovského jogurtu
  • 2 PL repkového oleja
  • 1 vajce

na dokončenie:

  • slnečnicový olej na smaženie
  • gouda na nastrúhanie
  • kečup
  • cesnak v oleji alebo prelisovaný cesnak so soľou a olivovým olejom (na natieranie)

Postup

Zo všetkých surovín spracujte cesto v robote. Nechajte 10 – 15 minút odstáť, cesto získa na objeme a začne tvoriť bubliny.

Pripravte si hlbšiu panvicu a rozohrejte v nej slnečnicový olej vhodný na smaženie. Olej neprepaľujte, strážte jeho teplotu a podľa potreby ju na sporáku upravujte. Mokrými alebo jemne poolejovanými rukami tvorte čo najtenšie placky – toto cesto prirodzene zväčší svoj objem pri smažení, tak nech nie sú placky príliš hrubé.

Smažte jednotlivo 2 minúty z každej strany dozlatista. Dokončte cesnakovým olejom, kečupom a strúhaným syrom. Podávajte vždy hneď po usmažení. Cesto vydrží v chladničke aj 24 hodín, a môžete ho tak použiť aj neskôr a podávať langoše vždy čerstvé.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku