(na 4 porcie – asi 6 menších langošov)
Na cesto:
na dokončenie:
Zo všetkých surovín spracujte cesto v robote. Nechajte 10 – 15 minút odstáť, cesto získa na objeme a začne tvoriť bubliny.
Pripravte si hlbšiu panvicu a rozohrejte v nej slnečnicový olej vhodný na smaženie. Olej neprepaľujte, strážte jeho teplotu a podľa potreby ju na sporáku upravujte. Mokrými alebo jemne poolejovanými rukami tvorte čo najtenšie placky – toto cesto prirodzene zväčší svoj objem pri smažení, tak nech nie sú placky príliš hrubé.
Smažte jednotlivo 2 minúty z každej strany dozlatista. Dokončte cesnakovým olejom, kečupom a strúhaným syrom. Podávajte vždy hneď po usmažení. Cesto vydrží v chladničke aj 24 hodín, a môžete ho tak použiť aj neskôr a podávať langoše vždy čerstvé.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.