Ingrediencie
- 250 ml mlieka
- 2 vajcia
- cca 150 g hladkej múky tortovej
- štipka soli
- olej na vyprážanie
- kvety kosmatice (bazy čiernej)
Zmiešajte mlieko, vajcia, hladkú múku a soľ a starostlivo premiešajte na cesto podobné palacinkovému. Správnu konzistenciu spoznáte tak, že od metly z šľahanie bude jemne kvapkať.
Nechajte kvetom dlhšiu stonku, za ktorú ich budete môcť držať, a namočte ich do cesta. Obalené kvety ihneď vložte do rozpáleného oleja a usmažte dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.