Cheesecake s čučoriedkami a špaldovým korpusom

Čučoriedky
244 Cheesecake s čučoriedkami a špaldovým korpusom

Ingrediencie

Na korpus:

  • 50 g krupicového cukru
  • 80 g masla
  • 90 g špaldovej celozrnnej múky Babičkina vol’ba
  • 50 g mletých mandlí
  • Lyžička škorice
  • Kôra z 1 citrónu

 

Na krém:

  • 625 g krémového syru
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 ml 30% smotany
  • 100 g čučoriedok
  • 3 vajcia

Postup

Pripravte si korpus tak, že zmiešate všetky suché ingrediencie a zalejte ich rozpusteným maslom. Rukami vypracujte hustejšiu mrveničku a tú vysypte do papierom na pečenie vyloženej tortovej formy (o priemere cca 20 cm).

Mrveničku rozprestrite po celom dne formy a poriadne ju utlačte. Vložte do rúry predhriatej na 180°C a pečte dozlata, asi 15 min.

Krémový syr, cukor, vanilkový cukor a vajcia premiešajte. Nešľahajte, aby sa do zmesi nedostal vzduch. Až sa všetko spojí, vmiešajte smotanu a rozdeľte vzniknutú krémovú náplň na dve časti.

Do jednej z častí vmiešajte čučoriedky, ktoré môžete najprv trošku popučiť. Do formy na korpus nalejte 1/3 bielej časti krému, do druhej vrstvy 1/3 čučoriedkovej časti a tento postup opakujte, až bude vo forme celá náplň. Pomocou špajle vytvorte v kréme rôzne vzory a potom vložte formu do rúry predhriatej na 175 °C.

Po 15 min znížte teplotu na 115 °C a pečte ešte asi 50 min. Cheesecake je hotový, keď sú okraje pevné a stred sa mierne trepe. Po upečení vypnite rúru, otvorte dvierka a nechajte v nej cheesecake odstáť do izbovej teploty. Potom ho pred podávaním vychlaďte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku