300 g ražnej hladkej múky Babičkina voľba
200 g hladkej alebo chlebovej múky
9 g sušeného pekárskeho droždia
9 g soli
10 g chlebového korenia
350 g vody
V mise kuchynského robota najskôr zmiešajte droždie a časť vody. Kvások nechajte pár minút odležať, než začne pracovať. Pridajte obe múky, korenie a ďalšiu časť vody.
Hnetacím hákom zapracovávajte, kým nevznikne jednotné cesto. Bude lepivé, neľakajte sa toho. Ražná kocka je tuhší chlieb, určite nie nadýchaný ani plný bublín. Keď je cesto premiešané, môžete ho ešte trochu spracovať pomocou pekárskej stierky a uistiť sa, že nikde nezostala nezapracovaná múka.
Chlebovú formu vymastite olejom. Jej spodok môžete tiež posypať drvenými orechmi alebo semienkami. Stierkou prelejte cesto do formy a rozprestrite. Pečte na 170 °C asi 45 minút, na záver môžete trochu pridať teplotu a nechať chlieb zozlatnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.