Chlieb – ražná kocka

Chlieb
94 Chlieb – ražná kocka

Ingrediencie

300 g ražnej hladkej múky Babičkina voľba

200 g hladkej alebo chlebovej múky

9 g sušeného pekárskeho droždia

9 g soli

10 g chlebového korenia

350 g vody

Použitá múka

Postup

V mise kuchynského robota najskôr zmiešajte droždie a časť vody. Kvások nechajte pár minút odležať, než začne pracovať. Pridajte obe múky, korenie a ďalšiu časť vody.

Hnetacím hákom zapracovávajte, kým nevznikne jednotné cesto. Bude lepivé, neľakajte sa toho. Ražná kocka je tuhší chlieb, určite nie nadýchaný ani plný bublín. Keď je cesto premiešané, môžete ho ešte trochu spracovať pomocou pekárskej stierky a uistiť sa, že nikde nezostala nezapracovaná múka.

Chlebovú formu vymastite olejom. Jej spodok môžete tiež posypať drvenými orechmi alebo semienkami. Stierkou prelejte cesto do formy a rozprestrite. Pečte na 170 °C asi 45 minút, na záver môžete trochu pridať teplotu a nechať chlieb zozlatnúť.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.