Citrónová bábovka s Ruby čokoládou

Citron Čokoláda Maliny
91 Citrónová bábovka s Ruby čokoládou

Ingrediencie

250 g hladkej tortovej múky Babičkina voľba

4 vajcia

100 ml plnotučného mlieka

100 ml za studena lisovaného oleja

200 g krupicového cukru

1 chemicky neošetrený citrón

90 g mletých orechov

lyžica vanilkového cukru

2 lyžičky kypriaceho prášku

1 lyžica rumu

Poleva

Ruby čokoláda

Lyofilizované maliny

Postup

Predhrejte rúru na 180 °C a oddeľte žĺtky od bielkov.

Žĺtky zmiešajte s polovicou cukru a s vanilkovým cukrom. Vyšľahajte do nadýchanej svetlej peny. Do peny postupne zašľahajte mlieko, rum a olej.

V druhej nádobe zmiešajte múku, orechy, kypriaci prášok, štipku soli a kôru z citróna a zvyšok cukru. Suchú zmes vmiešajte do tekutej. V inej nádobe vyšľahajte z bielkov pevný sneh a potom ho opatrne vmiešajte do cesta.

Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vlejte do nej cesto, vložte ho do rúry a pečte asi 50 minút (kým sa cesto nebude prilepovať na špajľu).

Vychladenú bábovku zdobte čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli a posypte drvenými malinami.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku