Ingrediencie vystačia na cca 20 tartaletiek s priemerom 12 cm.
Všetky ingrediencie na cesto vložte do misy a rukami alebo robotom vypracujte hladké cesto.
Cesto zabaľte do fólie a aspoň na 30 min. uložte do chladničky. Potom vyvaľkajte z cesta placku hrubú asi 3 – 4 mm.
Z cesta vykrajujte kolieska také veľké, aby cesto pokrylo celé dno aj steny formičky na tartaletku.
Pripravte si náplň: Vyšľahajte všetky tekuté ingrediencie s cukrom.
Do tekutej zmesi zašľahajte aj múku, zázvor a citrónovú kôru.
Formičky s cestom poukladajte na plech a do každej nalejte náplň skoro až po okraj.
Pečte na 180 °C asi 15 – 20 min., alebo kým okraje nezozlatnú a povrch náplne nebude pevný.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.