1 koláčová forma
Na náplň:
Na ozdobenie:
Vykôstkované čerešne prepláchnite v cedidle a vysypte do hlbšej misy. Premiešajte ich s likérom, cukrom a citrónovou šťavou. Takto nechajte macerovať zhruba 60 minút, aby čerešne všetko vstrebali.
Zhruba po polhodine začnite predhrievať rúru na 180 °C. Pripravte si formu a vymažte ju maslom, posypte tiež asi tretinou cukru.
V mise zmiešajte múku, vajce aj žĺtky, zvyšný cukor, vyškrabané zrniečka vanilky a citrónovú kôru. Premiešajte dohladka, nakoniec pomaly zašľahajte aj mlieko a smotanu, úplne na záver maslo.
Macerované čerešne rozprestrite rovnomerne na dno formy, zalejte cestom a pečte 30 minút, kým okraje nezačnú zlatnúť. Počas pečenia rúru neotvárajte. Servírujte horúce s čerstvým ovocím, medovkou a posypané práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.