2 porcie:
40 g jemnej krupičky
500 ml plnotučného mlieka
6 kociek 45 % mliečnej čokolády (alebo pre dospelých aj horká)
2 jablká
4 kúsky celého klinčeka
1 kus celej škorice
1 bio citrón
Príprava: 45 minút
Varenie: 15 minút
40 minút pred varením nechajte krupicu napučať v mlieku. Je to jedna z hlavných príčin toho, prečo ju budete mať na konci takú jemnú a hladkú.
Medzitým si môžete začať pripravovať kompót. Jablčný kompót je rýchlovka, ktorá však kašu dokonale doladí. Stačí jablká olúpať, zbaviť ich jadrovníka a pokrájať na kocky. V hrnci ich zmiešajte s korením a zalejte vodou tak, aby bola ponorená. Môžete pokvapkať aj šťavou z citróna, prípadne jemne dosladiť. Varte 10 minút do zmäknutia.
Na samotnú kašu vždy majte čas a neodchádzajte od nej. Je za chvíľku hotová a tá nepozornosť sa rozhodne nevyplatí. Varte ju na strednom plameni v rajnici s hrubším nepriľnavým dnom, stále ju šľahajte, kým nebude mať jemnú krémovitú konzistenciu. Odstavte ju bokom a vhoďte čokoládu, zľahka zašľahajte, v horúcej kaši sa hneď rozpustí. Servírujte s domácim jablčným kompótom, kúskami čokolády a poprášenú cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.