Čokoládová krupicová kaša s jablčným kompótom

Jablká
273 Čokoládová krupicová kaša s jablčným kompótom

Ingrediencie

2 porcie:

40 g jemnej krupičky

500 ml plnotučného mlieka

 

Na dokončenie:

6 kociek 45 % mliečnej čokolády (alebo pre dospelých aj horká)

2 jablká

4 kúsky celého klinčeka

1 kus celej škorice

1 bio citrón

 

Príprava: 45 minút

Varenie: 15 minút

Postup:

40 minút pred varením nechajte krupicu napučať v mlieku. Je to jedna z hlavných príčin toho, prečo ju budete mať na konci takú jemnú a hladkú.

 

Medzitým si môžete začať pripravovať kompót. Jablčný kompót je rýchlovka, ktorá však kašu dokonale doladí. Stačí jablká olúpať, zbaviť ich jadrovníka a pokrájať na kocky. V hrnci ich zmiešajte s korením a zalejte vodou tak, aby bola ponorená. Môžete pokvapkať aj šťavou z citróna, prípadne jemne dosladiť. Varte 10 minút do zmäknutia.

 

Na samotnú kašu vždy majte čas a neodchádzajte od nej. Je za chvíľku hotová a tá nepozornosť sa rozhodne nevyplatí. Varte ju na strednom plameni v rajnici s hrubším nepriľnavým dnom, stále ju šľahajte, kým nebude mať jemnú krémovitú konzistenciu. Odstavte ju bokom a vhoďte čokoládu, zľahka zašľahajte, v horúcej kaši sa hneď rozpustí. Servírujte s domácim jablčným kompótom, kúskami čokolády a poprášenú cukrom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku