Čokoládová torta s letným ovocím

Čokoláda Čučoriedky Leto Maliny
407 Čokoládová torta s letným ovocím

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA KORPUS:

  • 15 g holandského kakaa
  • 250 ml mlieka
  • 130 ml 30 % smotany
  • 125 g masla
  • 70 g horkej čokolády
  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 230 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vajcia

 

INGREDIENCIE NA KRÉM:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 g horkej čokolády
  • 140 g masla

+  ríbezľová marmeláda a letné ovocie na ozdobenie

Postup

Ako prvý si pripravte krém. V hrnci pomaly zahrievajte smotanu a v nej za stáleho miešania rozpúšťajte čokoládu spolu s maslom. Nevarte.

Až sa všetko rozpustí, odstavte a po vychladnutí uložte do chladničky.

Až bude základ krému vychladený a tuhší, na pomalé otáčky ho jemne vyšľahajte pomocou mixéra.

Upečte korpus. Do hrnca nalejte mlieko a smotanu, pridajte holandské kakao, čokoládu a maslo a zahrievajte do rozpustenia. Potom odstavte a nechajte vychladnúť.

Pridajte vajcia, vanilku a cukor a prešľahajte.

Na záver vmiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom.

Cesto nalejte do formy (priemer cca 20 cm) vyloženej papierom na pečenie a pečte na 175 °C asi 45 minút alebo kým korpus nie je hotový.

Až upečený korpus vychladne, 2× ho prekrojte a hojne každú vrstvu natrite marmeládou.

Zostavte tortu – skladajte korpusy na seba a natierajte ich hrubou vrstvou krému. Do jednotlivých medziposchodí pridajte aj ovocie.

Zostavenú tortu po celom povrchu potrite krémom a ozdobte čerstvým ovocím.

Uložte na pár hodín do chladničky, ale pred podávaním ju nechajte asi 20 minút odstáť pri izbovej teplote, aby bola vláčna.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku