Čokoládová torta s letným ovocím

Čokoláda Čučoriedky Leto Maliny
970 Čokoládová torta s letným ovocím

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA KORPUS:

  • 15 g holandského kakaa
  • 250 ml mlieka
  • 130 ml 30 % smotany
  • 125 g masla
  • 70 g horkej čokolády
  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 230 g cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vajcia

 

INGREDIENCIE NA KRÉM:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 g horkej čokolády
  • 140 g masla

+  ríbezľová marmeláda a letné ovocie na ozdobenie

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Ako prvý si pripravte krém. V hrnci pomaly zahrievajte smotanu a v nej za stáleho miešania rozpúšťajte čokoládu spolu s maslom. Nevarte.

Až sa všetko rozpustí, odstavte a po vychladnutí uložte do chladničky.

Až bude základ krému vychladený a tuhší, na pomalé otáčky ho jemne vyšľahajte pomocou mixéra.

Upečte korpus. Do hrnca nalejte mlieko a smotanu, pridajte holandské kakao, čokoládu a maslo a zahrievajte do rozpustenia. Potom odstavte a nechajte vychladnúť.

Pridajte vajcia, vanilku a cukor a prešľahajte.

Na záver vmiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom.

Cesto nalejte do formy (priemer cca 20 cm) vyloženej papierom na pečenie a pečte na 175 °C asi 45 minút alebo kým korpus nie je hotový.

Až upečený korpus vychladne, 2× ho prekrojte a hojne každú vrstvu natrite marmeládou.

Zostavte tortu – skladajte korpusy na seba a natierajte ich hrubou vrstvou krému. Do jednotlivých medziposchodí pridajte aj ovocie.

Zostavenú tortu po celom povrchu potrite krémom a ozdobte čerstvým ovocím.

Uložte na pár hodín do chladničky, ale pred podávaním ju nechajte asi 20 minút odstáť pri izbovej teplote, aby bola vláčna.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.