+ ríbezľová marmeláda a letné ovocie na ozdobenie
Ako prvý si pripravte krém. V hrnci pomaly zahrievajte smotanu a v nej za stáleho miešania rozpúšťajte čokoládu spolu s maslom. Nevarte.
Až sa všetko rozpustí, odstavte a po vychladnutí uložte do chladničky.
Až bude základ krému vychladený a tuhší, na pomalé otáčky ho jemne vyšľahajte pomocou mixéra.
Upečte korpus. Do hrnca nalejte mlieko a smotanu, pridajte holandské kakao, čokoládu a maslo a zahrievajte do rozpustenia. Potom odstavte a nechajte vychladnúť.
Pridajte vajcia, vanilku a cukor a prešľahajte.
Na záver vmiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Cesto nalejte do formy (priemer cca 20 cm) vyloženej papierom na pečenie a pečte na 175 °C asi 45 minút alebo kým korpus nie je hotový.
Až upečený korpus vychladne, 2× ho prekrojte a hojne každú vrstvu natrite marmeládou.
Zostavte tortu – skladajte korpusy na seba a natierajte ich hrubou vrstvou krému. Do jednotlivých medziposchodí pridajte aj ovocie.
Zostavenú tortu po celom povrchu potrite krémom a ozdobte čerstvým ovocím.
Uložte na pár hodín do chladničky, ale pred podávaním ju nechajte asi 20 minút odstáť pri izbovej teplote, aby bola vláčna.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.