Čokoládová vegan torta s čučoriedkami

Čokoláda Čučoriedky
303 Čokoládová vegan torta s čučoriedkami

Ingrediencie

  • 200g hladkej špaldovej múky
  • 30g trstinového, alebo kokosového cukru
  • 5g prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lyžica kokosového oleja
  • 250ml čokoládového alternatívneho mlieka (kokosového alebo sójového nápoja)
  • 300g mrazených čučoriedok

Postup

Táto torta patrí k tým najjednoduchším, vlastne sa nedá pokaziť. A pritom je veľmi chutná. Pri použití špaldovej múky je navyše veľmi dobre stráviteľná a vďaka čučoriedkam navyše plná vitamínov.

 

Cesto vznikne dôkladným premiešaním všetkých surovín v hlbšej miske (okrem čučoriedok). Sladíme až nakoniec podľa chuti – nemusíte sladiť vôbec, alebo si naopak trochu dopriať.

 

Vymažte a vysypte formu na tortu. Optimálna je o priemere 19cm. Nalejte cesto, párkrát s formou jemne klepnite, aby neboli v ceste bubliny a bolo jednoliate. Celý povrch zasypte čučoriedkami a zľahka ich vtisnite aj do cesta.

 

 

Medzitým predhrejte rúru na 180 stupňov. Dajte tortu piecť asi na 30 minút, ako vždy kontrolujte špajlou. Torta je dobrá aj ešte vlažná, takže ak ju chystáte pre návštevu alebo na oslavu, radšej ju schovajte a nechajte vychladiť mimo dosah maškrtných jazýčkov.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku