Čokoládovo-orechová buchta

Čokoláda
218 Čokoládovo-orechová buchta

Ingrediencie

  • 140 g lieskových orechov
  • 200 g mliečnej čokolády, nalámanej na kúsky
  • 200 g zlatého trstinového cukru
  • 200 g zmäknutého masla + na vymazanie plechu
  • 3 vajcia
  • 200 g Hladkej múky Babičkina voľba tortová (hladká)
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • štipka soli
  • 150 ml kyslej smotany

Postup

Rúru predhrejte na 180°C. Štvorcovú formu (o hrane 20 cm) alebo okrúhlu koláčovú formu vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.

V robote nasekajte najemno 125 g orechov, 75 g nalámanej čokolády a asi polovicu pripraveného cukru. Pripravenú masu preložte do misky a zmiešajte so zvyšným cukrom, maslom, vajíčkami, múkou, práškom do pečiva, mliekom a štipkou soli. Cesto preložte do formy na pečenie a pečte 35-45 minút, alebo kým sa cesto nebude lepiť po zabodnutí špajdle. Nechajte ho vychladnúť.

Zvyšky čokolády rozohrejte, vmiešajte kyslú smotanu a pripravenú polevu nechajte vychladúť. Koláč horizontálne rozrežte, spodný diel potrite časťou polevy, priklopte horným dielom a vršok koláču potrite zvyšnou polevou. Ozdobte zvyškom nasekaných orechov.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku