Rúru predhrejte na 180°C. Štvorcovú formu (o hrane 20 cm) alebo okrúhlu koláčovú formu vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
V robote nasekajte najemno 125 g orechov, 75 g nalámanej čokolády a asi polovicu pripraveného cukru. Pripravenú masu preložte do misky a zmiešajte so zvyšným cukrom, maslom, vajíčkami, múkou, práškom do pečiva, mliekom a štipkou soli. Cesto preložte do formy na pečenie a pečte 35-45 minút, alebo kým sa cesto nebude lepiť po zabodnutí špajdle. Nechajte ho vychladnúť.
Zvyšky čokolády rozohrejte, vmiešajte kyslú smotanu a pripravenú polevu nechajte vychladúť. Koláč horizontálne rozrežte, spodný diel potrite časťou polevy, priklopte horným dielom a vršok koláču potrite zvyšnou polevou. Ozdobte zvyškom nasekaných orechov.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.