1 mladá cuketa (zhruba 200 g, nastrúhaná vrátane šupky)
150 g tvrdého syra typu gouda, nastrúhaného
100 g obľúbenej mäkkej salámy
3 rozšľahané vajcia
1 hrnček polohrubej múky
soľ, muškátový oriešok
hladkolistá petržlenová vňať
doplnkovo podľa sezóny – paradajky, sušené paradajky, olivy, karotka, koreňová zelenina nastrúhaná, špenát, kučeravý kel, kapusta, jarná cibuľka alebo šalotka a čokoľvek ďalšie, čo máte radi
Nastrúhanú cuketu, syr, údeninu, vajcia a ďalšiu zeleninu v mise premiešajte. Osoľte, nastrúhajte muškátový oriešok, môžete doplniť aj čerstvé bylinky ako petržlenovú vňať, pažítku, koriander, bazalku.
Pridajte múku a premiešajte. Pečte pri 180 °C 35 – 40 minút vo vymastenom pekáčiku alebo vo forme s papierom na pečenie.
Cuketový nákyp je výborný teplý aj studený. Skvele chutí s kimčchi, uhorkovým dresingom alebo tzatziki, ajvarom alebo paradajkovým šalátikom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.