Cupcaky s malinovou polevou

Maliny
263 Cupcaky s malinovou polevou

Ingrediencie

Na muffiny:

  • 200g hladkej pšeničnej múky na kysnuté cesto Babičkina voľba
  • 5g prášku do pečiva
  • 50g trstinového alebo kokosového cukru
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • 2 menšie vajcia
  • 70g rozpusteného masla
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1dl mlieka 

    Na polevu:

  • 1 kelímok mascarpone
  • 100g smotany na šľahanie
  • 3 lyžice múčkového cukru
  • 3 lyžice mrazených malín

Postup

Na muffiny si pripravte do formy papierové košíčky a začnite zahrievať rúru na 170°C. Teraz zmiešajte v mise suché suroviny, teda múku, prášok do pečiva a cukor. Postupne vmiešajte tekuté suroviny. Mlieko nechajte na koniec a použite ho podľa konzistencie cesta (záleží predovšetkým na vodnatosti a čerstvosti vajec). Hustota cesta by mala zodpovedať hustejšiemu lievancovému.

Cesto rozdeľte do formičiek. Košíčky plňte do dvoch tretín, cesto potom vystačí tak akurát na jeden plech. Nechajte 10 minút odpočívať. Vďaka špeciálnej múke na kysnuté cesto začne cesto zľahka kysnúť už teraz.

Potom ho vložte do rúry a pečte zhruba 20 minút dozlata. Ak rúra nepečie rovnomerne, dávajte na muffiny pozor, prípadne plech v polovici pečenia otočte. Následne ho vyberte a dajte muffiny chladiť.

Medzitým pripravte krém. Najprv nechajte trošku rozmrznúť maliny. Medzitým vyšľahajte šľahačku s cukrom. Potom zašľahajte mascarpone a nakoniec pridajte maliny. Je lepšie ich pred vmiešaním ešte rýchlo rozmixovať.

 

Tip:

Tento krém je jeden z najjednoduchších a najchutnejších, ktorým môžete cupcaky zdobiť. Navyše ak nie ste cukrári, môžete skúsiť aj „rustikálny“ variant a krém viac zašľahať a nanášať ho n muffiny lyžicou, aj to má svoje kúzlo.

A ešte jeden tip – ak sa necítite na zdobenie, môžete zostať u muffinov. Pridať maliny priamo do formičiek – na polovicu cesta dáte časť malín, tak zase cesto a maliny navrch. Rovnako tak môžete kyslú smotanu nahradiť mascarpone priamo v ceste. Chutí to predovšetkým tým, ktorí majú radšej vlhké dezerty.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku