Na muffiny si pripravte do formy papierové košíčky a začnite zahrievať rúru na 170°C. Teraz zmiešajte v mise suché suroviny, teda múku, prášok do pečiva a cukor. Postupne vmiešajte tekuté suroviny. Mlieko nechajte na koniec a použite ho podľa konzistencie cesta (záleží predovšetkým na vodnatosti a čerstvosti vajec). Hustota cesta by mala zodpovedať hustejšiemu lievancovému.
Cesto rozdeľte do formičiek. Košíčky plňte do dvoch tretín, cesto potom vystačí tak akurát na jeden plech. Nechajte 10 minút odpočívať. Vďaka špeciálnej múke na kysnuté cesto začne cesto zľahka kysnúť už teraz.
Potom ho vložte do rúry a pečte zhruba 20 minút dozlata. Ak rúra nepečie rovnomerne, dávajte na muffiny pozor, prípadne plech v polovici pečenia otočte. Následne ho vyberte a dajte muffiny chladiť.
Medzitým pripravte krém. Najprv nechajte trošku rozmrznúť maliny. Medzitým vyšľahajte šľahačku s cukrom. Potom zašľahajte mascarpone a nakoniec pridajte maliny. Je lepšie ich pred vmiešaním ešte rýchlo rozmixovať.
Tip:
Tento krém je jeden z najjednoduchších a najchutnejších, ktorým môžete cupcaky zdobiť. Navyše ak nie ste cukrári, môžete skúsiť aj „rustikálny“ variant a krém viac zašľahať a nanášať ho n muffiny lyžicou, aj to má svoje kúzlo.
A ešte jeden tip – ak sa necítite na zdobenie, môžete zostať u muffinov. Pridať maliny priamo do formičiek – na polovicu cesta dáte časť malín, tak zase cesto a maliny navrch. Rovnako tak môžete kyslú smotanu nahradiť mascarpone priamo v ceste. Chutí to predovšetkým tým, ktorí majú radšej vlhké dezerty.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.