Do misy nalejeme vlažnú vodu a pridáme ostatné suroviny. V robote necháme pomaly miešať 10 minút.
Cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov, na pomúčenej doske z nich rukami vytvarujeme bochníčky, ktoré zľahka pomúčime, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 30 minút zrieť.
Po tomto čase bochníčky zľahka stlačíme na hrubé placky a tie stočíme do valčekov (ktoré môžeme ešte pomúčiť). Takto pripravené dalamánky položíme na plech a necháme 40 minút kysnúť (zväčšia svoj objem 2×).
Potom každý kus pozdĺžne narežeme ostrým nožom a do rezu vsypeme zmes rasce a hrubej soli. Na dno rúry umiestnime prázdny plech a rúru vyhrejeme na 250°C. Vložíme do nej plech s dalamánkami a do prázdneho plech na dne nalejeme hrnček vody – pozor, vytvorí sa oblak pary. Ihneď zatvoríme dvierka rúry a necháme piecť 5 minút.
Potom rúru otvoríme, vyvetráme paru a teplotu stiahneme na 180°C. Pečieme cca 12 minút, kým sa nevytvorí zlatá kôrka.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.