Domáce gnocchi s cviklou

Repa

Ingredience:

400 g cvikly

2 strúčiky cesnaku

4 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie

400 g múčnych zemiakov

soľ

cca 400 g detskej krupice

1 vajce

60 g masla

mleté čierne korenie

2 hrste listov rukoly

200 g pečeného kuracieho mäsa

hoblinky parmezánu na posypanie

 

Postup

Cviklu umyte, pokrájajte na štvrtinky a dajte na plech s papierom na pečenie. Pridajte roztlačené strúčiky cesnaku, zalejte olejom a upečte v rúre predhriatej na 200 °C asi 45 minút domäkka. Cviklu s cesnakom nechajte vychladnúť, olúpte a rozmixujte.

Zemiaky dôkladne umyte a uvarte v osolenej vode domäkka. Sceďte ich, olúpte a nastrúhajte najemno.

Do misy nasypte krupicu, pridajte zemiaky, vajce, soľ, cviklu s cesnakom a vypracujte vláčne cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte z cesta valčeky s priemerom 2 cm. Pokrájajte ich na 2 cm dlhé kúsky a vytvarujte z nich gnocchi. Jemne ich sploštite vidličkou.

Varte v osolenej vode na miernom ohni, kým nevyplávajú na hladinu (nevarte ich v príliš horúcej vode a príliš dlho, inak stratia výraznú ružovú farbu). Vyberte ich pomocou dierovanej naberačky a nechajte odkvapkať. Na panvici rozohrejte maslo a gnocchi s natrhanými kúskami mäsa krátko opečte. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Na taniere rozdeľte odkvapkané umyté listy rukoly, pridajte gnocchi, mäso a pokvapkajte olejom. Podávajte podľa chuti posypané syrom.

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.