400 g cvikly
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie
400 g múčnych zemiakov
soľ
cca 400 g detskej krupice
1 vajce
60 g masla
mleté čierne korenie
2 hrste listov rukoly
200 g pečeného kuracieho mäsa
hoblinky parmezánu na posypanie
Cviklu umyte, pokrájajte na štvrtinky a dajte na plech s papierom na pečenie. Pridajte roztlačené strúčiky cesnaku, zalejte olejom a upečte v rúre predhriatej na 200 °C asi 45 minút domäkka. Cviklu s cesnakom nechajte vychladnúť, olúpte a rozmixujte.
Zemiaky dôkladne umyte a uvarte v osolenej vode domäkka. Sceďte ich, olúpte a nastrúhajte najemno.
Do misy nasypte krupicu, pridajte zemiaky, vajce, soľ, cviklu s cesnakom a vypracujte vláčne cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte z cesta valčeky s priemerom 2 cm. Pokrájajte ich na 2 cm dlhé kúsky a vytvarujte z nich gnocchi. Jemne ich sploštite vidličkou.
Varte v osolenej vode na miernom ohni, kým nevyplávajú na hladinu (nevarte ich v príliš horúcej vode a príliš dlho, inak stratia výraznú ružovú farbu). Vyberte ich pomocou dierovanej naberačky a nechajte odkvapkať. Na panvici rozohrejte maslo a gnocchi s natrhanými kúskami mäsa krátko opečte. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Na taniere rozdeľte odkvapkané umyté listy rukoly, pridajte gnocchi, mäso a pokvapkajte olejom. Podávajte podľa chuti posypané syrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.