na 1 plech piškót:
165 g krupicového cukru (možno použiť svetlý aj trstinový tmavší)
165 g hladkej múky (možno použiť aj hladkú špaldovú)
4 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť)
1 ČL zemiakového škrobu
Piškóty sú celkom rýchle na prípravu, preto začnite tým, že si predhrejete rúru na 160 – 170 °C. Cez sito presypte múku a premiešajte so škrobom. Škrob možno aj vynechať.
Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Bielky bokom vyšľahajte na tuhý sneh. Sneh opatrne stierkou vmiešajte do žĺtkovej peny. Pritom zľahka prisypávajte preosiatu múku so škrobom a spracovávajte na kompaktné cesto.
Cukrárskym vrecúškom nanášajte na nepriľnavý plech, podložku na makrónky alebo len na plech s papierom na pečenie okrúhle alebo podlhovasté bochníky. Cesto môžete využiť na oba typy – okrúhle detské piškóty aj cukrárske, ktoré sa používajú napríklad na prípravu tiramisu. Piškóty poprášte práškovým cukrom a nechajte ho vsiaknuť.
Pečte vo vyhriatej rúre zhruba 8 – 10 minút. Ihneď po upečení piškóty opatrne zložte špachtľou a dajte chladnúť na kovovú mriežku. Uchovávajte až 10 dní v uzatvárateľnej nádobe.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.