Domáce krehké piškóty

516 Domáce krehké piškóty

Ingrediencie

na 1 plech piškót:

165 g krupicového cukru (možno použiť svetlý aj trstinový tmavší)

165 g hladkej múky (možno použiť aj hladkú špaldovú)

4 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť)

1 ČL zemiakového škrobu

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Piškóty sú celkom rýchle na prípravu, preto začnite tým, že si predhrejete rúru na 160 – 170 °C. Cez sito presypte múku a premiešajte so škrobom. Škrob možno aj vynechať.

Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Bielky bokom vyšľahajte na tuhý sneh. Sneh opatrne stierkou vmiešajte do žĺtkovej peny. Pritom zľahka prisypávajte preosiatu múku so škrobom a spracovávajte na kompaktné cesto.

Cukrárskym vrecúškom nanášajte na nepriľnavý plech, podložku na makrónky alebo len na plech s papierom na pečenie okrúhle alebo podlhovasté bochníky. Cesto môžete využiť na oba typy – okrúhle detské piškóty aj cukrárske, ktoré sa používajú napríklad na prípravu tiramisu. Piškóty poprášte práškovým cukrom a nechajte ho vsiaknuť.

Pečte vo vyhriatej rúre zhruba 8 – 10 minút. Ihneď po upečení piškóty opatrne zložte špachtľou a dajte chladnúť na kovovú mriežku. Uchovávajte až 10 dní v uzatvárateľnej nádobe.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.