Ingrediencie
1 téglik bieleho jogurtu
1,5 téglika (od jogurtu) hladkej múky
1 lyžička soli
1 lyžička prášku do pečiva
Na príprave placiek nie je nič zložité. Cesto zvládnete pripraviť na pomúčenej doske stola alebo v miske. Vyklopte téglik jogurtu a riadne ho vytrite. Použite ho ako odmerku a odmerajte zhruba 1,5 téglika múky. Pridajte soľ a prášok do pečiva.
Rukami spracujte cesto, ak bol jogurt vodnatejší, pridajte trochu múky, aby sa placky príliš nelepili. Nechajte 10 min. bokom odpočívať. Potom rozdeľte bochník na 4 rovnaké porcie a vytvarujte placky. Opekajte na troche olivového oleja.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.