Domáce žemle zo špaldy

188 Domáce žemle zo špaldy

Ingrediencie

  • 500 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 500 g celozrnnej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 5 g cukru
  • 60 ml oleja
  • 580 ml mlieka
  • 20 g soli
  • 42 g droždie

Postup

Všetky suroviny vložte do kuchynského robota a nechajte vypracovať hladké cesto. Cesto potom vytvarujte do tvaru bochníka, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste odpočinúť približne pol hodiny.

Bochníček potom vyvaľkáme na placku a rozdelíme na 8 rovnakých dielov.

Z každého dielu vyvaľkáme valček a ten potom rozdelíme na tri rovnaké diely, z ktorých žemle upletieme. Takto pripravené žemle alebo rožky necháme kysnúť na plechu asi tak 30 minút než zdvojnásobia svoj objem.

Po uplynutí doby kysnutia ich potrieme vodou a posypeme soľou / rascou / sezamom / makom podľa chuti.

Pečieme v predhriatej rúre na 210 ° C asi tak 12 minút (dozlatista).

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku