Všetky suroviny vložte do kuchynského robota a nechajte vypracovať hladké cesto. Cesto potom vytvarujte do tvaru bochníka, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste odpočinúť približne pol hodiny.
Bochníček potom vyvaľkáme na placku a rozdelíme na 8 rovnakých dielov.
Z každého dielu vyvaľkáme valček a ten potom rozdelíme na tri rovnaké diely, z ktorých žemle upletieme. Takto pripravené žemle alebo rožky necháme kysnúť na plechu asi tak 30 minút než zdvojnásobia svoj objem.
Po uplynutí doby kysnutia ich potrieme vodou a posypeme soľou / rascou / sezamom / makom podľa chuti.
Pečieme v predhriatej rúre na 210 ° C asi tak 12 minút (dozlatista).
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.