Domáci bagel

Semienka
124 Domáci bagel

Ingrediencie

Na 6 kusov:

150 g chlebovej pšeničnej múky

100 g hladkej múky na kysnuté cestá

4 g sušeného pekárskeho droždia

2 PL cukru (1 PL do cesta, 1 PL na varenie)

štipka soli

trochu oleja na vytretie misy na kysnutie

semienka na posypanie – mak, sezam, rasca, ľanové semienka

Použitá múka

Recept na chrumkavý domáci bagel, ktorý musíte vyskúšať. Vychutnajte si čerstvé pečivo upečené priamo vo vašej kuchyni.

Postup

Najprv si pripravte kvások. Do veľkej misy nasypte droždie a cukor, zalejte asi 50 ml teplej vody a nechajte 10 minút, kým sa zmes napení.

Potom pridajte ďalších 100 ml teplej vody a premiešajte, postupne pridajte ostatné suroviny a vypracujte hladké cesto, ktoré je vláčne, ťahavé a nelepí sa. Ak bude treba pridajte ešte trochu chlebovej múky. Preložte do čistej misy vytretej olejom, prikryte utierkou a nechajte kysnúť 60 minút.

Teraz si pripravte dosku na vaľkanie a tiež predhrejte rúru na 200 °C. Cesto si pomocou váhy rozdeľte na 6 rovnakých kúskov. Z každého rukou vypracujte najprv hladký bochník. Ten rukou najprv trochu sploštite a potom doň urobte uprostred otvor pomocou rukoväti varešky a trochu ho rozšírte krúživým pohybom, aby sa úplne nestratil pri pečení.

Bagely ukladajte nabok a zakryte utierkou alebo fóliou. Pripravte si väčší hrniec s vodou a lyžicou cukru. V ňom jednotlivé bagely opatrne varte asi 2 minúty, vo vode ich občas otočte vareškou. Keď sa trochu nafúknu, vyberte ich opatrne dierovanou naberačkou a položte na mriežku, kde poriadne odkvapkajú.

Teraz je čas na pečenie. Poukladajte bagely s dostatočnými rozostupmi na plech vyložený papierom na pečenie. Posypte ich posýpkou podľa chuti a nechajte piecť asi 25 minút dozlatista. Opäť potom nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.