Domáci hriankový chlieb

532 Domáci hriankový chlieb

Ingrediencie

  •       750 g hladkej múky
  •       550 ml vlažného mlieka
  •       7 g sušeného droždia
  •       13 g soli
  •       25 g cukru
  •       55 g rozpusteného vychladeného masla + maslo na vymastenie formy
  •       1 vajce

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Do mlieka zamiešajte droždie a pridajte cukor a 2 lyžice múky. Nechajte asi 10 minút odstáť.

Pridajte všetky zvyšné ingrediencie a prepracujte na kompaktné cesto.

Hneťte asi 10 – 15 minút (najlepšie to ide pomocou robota) a potom cesto preložte do čistej nádoby.

Cesto nechajte kysnúť asi 50 minút a potom ho vyklopte na pomúčenú plochu.

Rozdeľte cesto na dve rovnako veľké časti. Každú časť roztiahnite do dĺžky formy a zarolujte.

Obe zrolované časti vložte do maslom vymastenej formy tesne vedľa seba a nechajte ešte 15 minút kysnúť na teplom mieste.

Vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte dozlatista (asi 50 min.).

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.