Droždie premiešajte s lyžicou vlažného mlieka a štipkou cukru. Nechajte vzísť kvások. Zo všetkých surovín a vzídeného kvásku vypracujte mäkké cesto, ktoré nechajte na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
Z cesta vyvaľkajte tenkú placku, narežte na pásiky a obtočte ich okolo formičiek na trubičky či zaváracích pohárov. Trdelníky potrite vajcom či olejom a obaľte v škoricovom cukre.
Tradične sa trdelníky pečú v rúre vyhriatej na 180°C asi 8 minút. Po upečení ich zložte z trubičiek a môžete ich opäť obaliť v zmesi cukrov (tentoraz už bez oleja). A už si len pochutnávajte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.