Domáci trdelník

283 Domáci trdelník

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky Babičkina voľba
  • 80 g masla
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 kocka droždia
  • 1 štipka soli

 

Na potretie:

  • olej alebo vajcia

 

Na obalenie:

  • škoricový cukor
  • vanilkový cukor
  • (nasekané vlašské orechy)

Postup

Droždie premiešajte s lyžicou vlažného mlieka a štipkou cukru. Nechajte vzísť kvások. Zo všetkých surovín a vzídeného kvásku vypracujte mäkké cesto, ktoré nechajte na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.

Z cesta vyvaľkajte tenkú placku, narežte na pásiky a obtočte ich okolo formičiek na trubičky či zaváracích pohárov. Trdelníky potrite vajcom či olejom a obaľte v škoricovom cukre.

Tradične sa trdelníky pečú v rúre vyhriatej na 180°C asi 8 minút. Po upečení ich zložte z trubičiek a môžete ich opäť obaliť v zmesi cukrov (tentoraz už bez oleja). A už si len pochutnávajte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku