Rúru vyhrejte na 160°C, plech vyložte papierom na pečenie a poukladajte naňho orechy, ktoré cca 15 minút pečte v rúre. Následne ich nechajte vychladnúť. Vychladnuté orechy trite dlaňou o plech, tak aby ste ich zbavili šupiek.
Na pečenie kociek budete potrebovať plech s veľkosťou maximálne 20×30 cm, môže byť aj o niečo menší. Plech vymažte kúskom masla a vyložte papierom na pečenie.
Múku, ½ lyžičky soli a orechy rozmixujte v mixéry. V ďalšej miske zmiešajte zmäknuté maslo so 110 g cukru a lyžičkou vanilkového cukru. Vzniknutú zmes premiešajte so sypkou zmesou a vypracujte hladké kompaktné cesto. Následne cesto rozprestrite po celej ploche plechu a dajte do rúry na 15 minút.
Zatiaľ čo sa cesto bude piecť, pripravte dyňovú vrstvu. Ako hlavná ingrediencia nám poslúži dyňové pyré. Vo veľkej miske vyšľahajte vajíčko, postupne pridávajte dyňové pyré, zvyšok cukru, škorice a ½ lyžičky soli. Potom pridávajte mascarpone a šľahajte ho kým nebudete mať krémovú konzistenciu náplne. Potom náplň vylejte do plechu s predpečeným základom a pečte ďalších 30 minút, pokiaľ krémová vrstva nebude tuhá. Po upečení nechajte pripravený koláč úplne vychladnúť, nakrájajte ho na kocky s veľkosťou približne 2×2 cm.
Pri podávaní môžete ozdobiť každú kocku šľahačkou alebo čokoládovou penou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.