300 g hladkej múky na kysnuté cestá
1 žľtok
125 ml vlažného mlieka
45 g rozpusteného masla
2 lyžice krupicového alebo práškového cukru
1 kocka droždia
štipka soli
125 g mäkkého masla
200 g krupicového cukru
30 g mletej škorice
Všetky suroviny na cesto vyberte z chladničky hodinu vopred. V mise zmiešajte múku, cukor, soľ a utvorte jamku. Nadrobte droždie a zalejte mliekom. Nechajte vzísť kvások. Potom pridajte žľtky a maslo a nechajte v robote spracovať hladké a pružné cesto. Nechajte prikryté vykysnúť.
Po vykysnutí vyvaľkajte na silikónovej podložke alebo pomúčenej doske obdľžnik. V miske zmiešajte všetko na náplň a celú plochu rovnomerne potrite náplňou. Najlepšie stierkou alebo rukou. Zarolujte ako roládu a pozdľžne rozrežte. Zamotajte do vrkoča z dvoch prameňov náplňou von a potom stiahnite do tvaru venca.
Pečte pri 170 °C asi 20 – 25 minút do zozlatnutia.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.