Estónsky kringel

Škorica

Ingredience

300 g hladkej múky na kysnuté cestá

1 žľtok

125 ml vlažného mlieka

45 g rozpusteného masla

2 lyžice krupicového alebo práškového cukru

1 kocka droždia

štipka soli

 

Na náplň:

125 g mäkkého masla

200 g krupicového cukru

30 g mletej škorice

 

Použitá múka

Postup

Všetky suroviny na cesto vyberte z chladničky hodinu vopred. V mise zmiešajte múku, cukor, soľ a utvorte jamku. Nadrobte droždie a zalejte mliekom. Nechajte vzísť kvások. Potom pridajte žľtky a maslo a nechajte v robote spracovať hladké a pružné cesto. Nechajte prikryté vykysnúť.

Po vykysnutí vyvaľkajte na silikónovej podložke alebo pomúčenej doske obdľžnik. V miske zmiešajte všetko na náplň a celú plochu rovnomerne potrite náplňou. Najlepšie stierkou alebo rukou. Zarolujte ako roládu a pozdľžne rozrežte. Zamotajte do vrkoča z dvoch prameňov náplňou von a potom stiahnite do tvaru venca.

Pečte pri 170 °C asi 20 – 25 minút do zozlatnutia.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.