Fánky

Veľká noc
222 Fánky

Ingrediencie

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 20 g masla
  • 90 g kyslej smotany
  • 2 žĺtky
  • nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
  • štipka soli
  • 20 g vanilkového cukru

 

Na vyprážanie:

olej

 

Na obalenie:

  • práškový cukor s vanilkou
  • práškový cukor so škoricou

Postup

Múku zmiešajte s maslom. Vmiešajte žĺtky, kyslú smotanu, cukor, soľ a citrónovú kôru. Spojte všetky ingrediencie na hladké cesto a nechajte desať minút odpočívať. Cesto vyvaľkajte na plát, ktorý 3× preložte, znovu vyvaľkajte a preložte. Vďaka tomu sa tuk v ceste pekne rozprestrie. Zabaľte cesto do fólie a dajte na hodinu do chladničky.

Z odpočinutého cesta vyvaľkajte 4 mm tenký plát a povykrajujte rôzne tvary. Pri vaľkaní nemusíte používať na podsypanie múku, ide to ľahko aj bez nej, a navyše sa potom pri smažení múka nebude pripaľovať.

Tvary smažte na rozpálenom oleji dozlatista, trvá to len minútku. Rýchlo ich vyberte a nechajte odkvapkať na obrúsku. Ešte teplé ich obaľte v zmesi práškového cukru a vanilky alebo práškového cukru a škorice.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku