olej
Múku zmiešajte s maslom. Vmiešajte žĺtky, kyslú smotanu, cukor, soľ a citrónovú kôru. Spojte všetky ingrediencie na hladké cesto a nechajte desať minút odpočívať. Cesto vyvaľkajte na plát, ktorý 3× preložte, znovu vyvaľkajte a preložte. Vďaka tomu sa tuk v ceste pekne rozprestrie. Zabaľte cesto do fólie a dajte na hodinu do chladničky.
Z odpočinutého cesta vyvaľkajte 4 mm tenký plát a povykrajujte rôzne tvary. Pri vaľkaní nemusíte používať na podsypanie múku, ide to ľahko aj bez nej, a navyše sa potom pri smažení múka nebude pripaľovať.
Tvary smažte na rozpálenom oleji dozlatista, trvá to len minútku. Rýchlo ich vyberte a nechajte odkvapkať na obrúsku. Ešte teplé ich obaľte v zmesi práškového cukru a vanilky alebo práškového cukru a škorice.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.