Upiecť francúzske bagetky je jednoduchšie, než to vyzerá. Na ich zarobenie môžete použiť čerstvé alebo sušené droždie. My sme tentoraz zvolili sušené pekárske droždie.
Na cesto najprv zmiešame zmes múky so soľou. Vsypeme do misy a utvoríme uprostred jamku, tam pridáme lyžičku cukru a časť z už odmeranej vlažnej vody, pridáme droždie a necháme asi 10 minút pracovať. Potom hnetačom zapracujeme celé cesto; je dobré, aby sa cesto hnietlo dlho a poriadne sa zapracovalo. Výsledný bochník je kompaktný a nelepí sa. Nechajte kysnúť pod utierkou asi 30 minút.
Cesto je ideálne na 4 bagety. Vykysnuté cesto rozdeľte na 4 rovnomerné bochníky a vyvaľkajte šišky podľa dĺžky plechu. Vyložte ich na plech s dostatočnými rozostupmi a nechajte ešte 10 minút kysnúť pod utierkou. Potom bagety priečne narežte ostrým nožom, štetcom ich potrite vodou a nakoniec zaprášte múkou. Pečte vo vyhriatej rúre asi 25 minút do zozlatnutia na 220 °C.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.