Francúzske bagety

230 Francúzske bagety

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky – zmes celozrnnej a hladkej špaldovej 1 : 1
  • 2 zarovnané lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 310 g vlažnej vody
  • 20 g sušeného pekárskeho droždia

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Upiecť francúzske bagetky je jednoduchšie, než to vyzerá. Na ich zarobenie môžete použiť čerstvé alebo sušené droždie. My sme tentoraz zvolili sušené pekárske droždie.

Na cesto najprv zmiešame zmes múky so soľou. Vsypeme do misy a utvoríme uprostred jamku, tam pridáme lyžičku cukru a časť z už odmeranej vlažnej vody, pridáme droždie a necháme asi 10 minút pracovať. Potom hnetačom zapracujeme celé cesto; je dobré, aby sa cesto hnietlo dlho a poriadne sa zapracovalo. Výsledný bochník je kompaktný a nelepí sa. Nechajte kysnúť pod utierkou asi 30 minút.

Cesto je ideálne na 4 bagety. Vykysnuté cesto rozdeľte na 4 rovnomerné bochníky a vyvaľkajte šišky podľa dĺžky plechu. Vyložte ich na plech s dostatočnými rozostupmi a nechajte ešte 10 minút kysnúť pod utierkou. Potom bagety priečne narežte ostrým nožom, štetcom ich potrite vodou a nakoniec zaprášte múkou. Pečte vo vyhriatej rúre asi 25 minút do zozlatnutia na 220 °C.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.