Francúzske palacinky s citrónom a cukrom

Citron
167 Francúzske palacinky s citrónom a cukrom

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 125 g hladkej múky tortovej
  • 300 ml mlieka
  • štipku soli
  • maslo na vyprážanie

 

Na hotové palacinky:

  • 1 veľký citrón v bio kvalite
  • 4 lyžice práškového cukru

Postup

Vo veľkej mise rozmiešajte vajcia so soľou a cukrom. Potom vmiešajte múku a zmes miešajte až dovtedy, kým nevznikne husté cesto bez hrudiek.

Postupne do cesta zapracujte mlieko. Riedke cesto nechajte v chladničke odležať minimálne hodinu.

Pokiaľ po odležaní cesto výrazne zhustne, môžete ho zľahka rozriediť mliekom. Cestíčko by sa malo dobre rozlievať po panvici. Na rozpálenej panvici rozpustite malý kúsok masla. Cesto rozlejte po celej ploche panvice a palacinku pečte po oboch stranách dozlatista.

Hotovú palacinku servírujte na tanier, pokvapkajte citrónom a poprášte práškovým cukrom. Čím viac, tým lepšie.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku