Vo veľkej mise rozmiešajte vajcia so soľou a cukrom. Potom vmiešajte múku a zmes miešajte až dovtedy, kým nevznikne husté cesto bez hrudiek.
Postupne do cesta zapracujte mlieko. Riedke cesto nechajte v chladničke odležať minimálne hodinu.
Pokiaľ po odležaní cesto výrazne zhustne, môžete ho zľahka rozriediť mliekom. Cestíčko by sa malo dobre rozlievať po panvici. Na rozpálenej panvici rozpustite malý kúsok masla. Cesto rozlejte po celej ploche panvice a palacinku pečte po oboch stranách dozlatista.
Hotovú palacinku servírujte na tanier, pokvapkajte citrónom a poprášte práškovým cukrom. Čím viac, tým lepšie.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.