Galette s cuketou a ricottou

Cuketa
483 Galette s cuketou a ricottou

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 120 g studeného masla nakrájaného na kocky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 vajce
  • 50 ml studenej vody
  • žĺtok na potretie cesta

 

Na náplň

  • 250 g syra ricotta
  • 60 g nastrúhaného parmezánu
  • 1 cuketa nakrájaná na tenké plátky
  • čerstvé korenie
  • soľ
  • 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
  • hrsť nasekaných pistácií

Postup

Do veľkej misy nasypte múku a soľ. Pridajte na kocky nakrájané maslo, ktoré postupne zapracujte do múky. Ďalej pridajte celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievajte vodu. Všetko spracujte na hladké cesto. Hotové cesto zabaľte do fólie a nechajte ho asi pol hodiny v chladničke.

Vo voľnej chvíli si pripravte náplň. Zmiešajte ricottu s parmezánom, zmes osoľte, okoreňte a pridajte nastrúhaný cesnak. Cesto rozdeľte na dva diely a valčekom ho vyvaľkajte na dva rovnaké kruhy. Kruhy preložte na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu cesta umiestnite hotovú syrovú zmes, navrch pridajte cuketu a opatrne zaviňte okraje cesta. Stred koláča môžete na záver posypať pistáciami. Okraje cesta potrite žĺtkom. Koláč pečte v rúre rozohriatej na 190 °C asi 45 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.