Do veľkej misy nasypte múku a soľ. Pridajte na kocky nakrájané maslo, ktoré postupne zapracujte do múky. Ďalej pridajte celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievajte vodu. Všetko spracujte na hladké cesto. Hotové cesto zabaľte do fólie a nechajte ho asi pol hodiny v chladničke.
Vo voľnej chvíli si pripravte náplň. Zmiešajte ricottu s parmezánom, zmes osoľte, okoreňte a pridajte nastrúhaný cesnak. Cesto rozdeľte na dva diely a valčekom ho vyvaľkajte na dva rovnaké kruhy. Kruhy preložte na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu cesta umiestnite hotovú syrovú zmes, navrch pridajte cuketu a opatrne zaviňte okraje cesta. Stred koláča môžete na záver posypať pistáciami. Okraje cesta potrite žĺtkom. Koláč pečte v rúre rozohriatej na 190 °C asi 45 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.