Hamburgerové žemle

Leto
105 Hamburgerové žemle

Ingrediencie:

Na 6 ks

Kvások:

150 ml vlažného mlieka

1 lyžica cukru

½ kocky droždia

Cesto:

250 g hladkej múky na kysnuté cestá

1 žĺtok

1 vajce

80 ml oleja

štipka soli

Dokončenie:

rozšľahané vajce s trochou mlieka

mak, sezam alebo rasca

Postup:

Lyžičkou vymiešajte v miske suroviny na kvások a nechajte vzísť. Ak droždie nevzíde, pripravte si kvások nový.

Suroviny na cesto a kvások dajte do kuchynského robota a nadstavcom hák nechajte spracovať hladké pružné cesto. Trvá to asi 5 – 7 minút.

Dajte kysnúť pod utierku asi na hodinu.

Posypte pracovnú plochu múkou a cesto na nej rozdeľte na 6 rovnako veľkých kúskov. Kontrolujte váhou, kysnuté cesto často klame.

Bochník najlepšie uhladíte tak, že okraje strkáte naspodok, aby bol vrch žemle hladký a nepraskal.

Žemle ukladajte na plech s odstupmi, ešte pri pečení nakysnú. Znovu ich nechajte pod utierkou ešte 10 minút dokysnúť. Rozohrejte rúru na 180 °C.

Pred pečením potrite vajcom s mliekom a posypte podľa seba sezamom alebo makom. Pečte asi 15 minút do zozlatnutia. Rozkrajujte ich až celkom vychladené.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.