Honzove buchty

Lekvár Mak
216 Honzove buchty

Ingrediencie

Na cesto:

  • 350 g hladkej múky na kysnuté cesto
  • 50 g zmäknutého masla
  • 1 žĺtok
  • 150 ml mlieka
  • 40 g trstinového cukru
  • 22 g čerstvého droždia (asi polovica kocky)
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • štipka soli
  • slivkový lekvár, maková alebo tvarohová plnka

Rumové maslo:

  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice rumu

 

  • Príprava: 15 minút
  • Kysnutie: 75 minút
  • Pečenie: 25 minút

Použitá múka

Postup

Nasypte do misy múku a v jamke pripravte kvások. Do jamky nalejte vlažné mlieko, nadrobte droždie a pridajte cukor. Nechajte v teple 10 – 15 minút odpočívať. Do misy alebo robota pridajte všetky zvyšné suroviny a spracujte hladké nelepivé pružné cesto. Práve tieto vlastnosti podporuje hladká múka na kysnuté cesto. Nechajte pod utierkou v teple 60 minút kysnúť.

Vykysnuté cesto zľahka spracujte rukou a rozdeľte si na váhu asi 50 g kúsky. Cesto vyjde na 15 menších buchiet. Cesto naplňte asi 2 lyžičkami plnky a pevne stočte. Medzi jednotlivé buchty nakvapkajte trochu rozpusteného masla. Nechajte pod utierkou pred pečením ešte 15 minút dokysnúť. Potom pečte 25 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Po upečení buchty polievajte rozpusteným rumovým maslom a nechajte ich tekutinu vsiaknuť. Potom nechajte úplne vychladnúť. Podávajte posypané práškovým cukrom.

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.