Na cesto:
Rumové maslo:
Nasypte do misy múku a v jamke pripravte kvások. Do jamky nalejte vlažné mlieko, nadrobte droždie a pridajte cukor. Nechajte v teple 10 – 15 minút odpočívať. Do misy alebo robota pridajte všetky zvyšné suroviny a spracujte hladké nelepivé pružné cesto. Práve tieto vlastnosti podporuje hladká múka na kysnuté cesto. Nechajte pod utierkou v teple 60 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto zľahka spracujte rukou a rozdeľte si na váhu asi 50 g kúsky. Cesto vyjde na 15 menších buchiet. Cesto naplňte asi 2 lyžičkami plnky a pevne stočte. Medzi jednotlivé buchty nakvapkajte trochu rozpusteného masla. Nechajte pod utierkou pred pečením ešte 15 minút dokysnúť. Potom pečte 25 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Po upečení buchty polievajte rozpusteným rumovým maslom a nechajte ich tekutinu vsiaknuť. Potom nechajte úplne vychladnúť. Podávajte posypané práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.