Hot cross buns

BIO Veľká noc
135 Hot cross buns

Ingrediencie:

Na 8 bochníkov:

250 g bio hladkej múky

1 lyžička sušeného droždia

75 ml bio teplého mlieka

75 ml teplej vody

35 g bio masla

80 g bio sušeného ovocia – hrozienka, brusnice alebo iné

1 štipka soli

40 g bio trstinového cukru

Na krížiky:

2 PL bio hladkej múky

Na dokončenie:

1 PL bio masla

1 PL bio medovicového medu alebo javorového sirupu

Použitá múka

Britské veľkonočné pečivo, známe pre svoje krížiky. Plnené sušeným ovocím a polievané rozohriatym medom vás poteší nielen na sviatky a nie je vôbec zložité na prípravu.

Postup:

Všetky ingrediencie dajte do robota a nechajte spracovať cesto. Stiahnite stierkou na pomúčenú plochu, dôkladne podsypte a začnite spracovávať rukami. 

Trvá to asi päť minút, kým získate nelepivé pružné cesto, nebojte sa pomôcť si ďalšou múkou. Bochníky rozdeľte na 8 kúskov s hmotnosťou zhruba 70 – 80 g a naukladajte ich do vymastenej zapekacej misy alebo pekáčika.

Fóliu potrite maslom a pretiahnite cez misku. Nechajte kysnúť v teple 90 – 120 minút.

Rúru rozohrejte na 190 °C. Teraz si pripravte zmes na krížiky. Stačí premiešať rovnaké množstvo múky a vody, vymiešajte kašičku, vložte do vrecúška, odstrihnite malý rožtek a nakreslite krížiky.

Bochníky pečte 15 minút do zozlatnutia. Po vybratí z rúry polejte rozpusteným maslom a medom.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.