Na 8 bochníkov:
250 g bio hladkej múky
1 lyžička sušeného droždia
75 ml bio teplého mlieka
75 ml teplej vody
35 g bio masla
80 g bio sušeného ovocia – hrozienka, brusnice alebo iné
1 štipka soli
40 g bio trstinového cukru
Na krížiky:
2 PL bio hladkej múky
Na dokončenie:
1 PL bio masla
1 PL bio medovicového medu alebo javorového sirupu
Britské veľkonočné pečivo, známe pre svoje krížiky. Plnené sušeným ovocím a polievané rozohriatym medom vás poteší nielen na sviatky a nie je vôbec zložité na prípravu.
Všetky ingrediencie dajte do robota a nechajte spracovať cesto. Stiahnite stierkou na pomúčenú plochu, dôkladne podsypte a začnite spracovávať rukami.
Trvá to asi päť minút, kým získate nelepivé pružné cesto, nebojte sa pomôcť si ďalšou múkou. Bochníky rozdeľte na 8 kúskov s hmotnosťou zhruba 70 – 80 g a naukladajte ich do vymastenej zapekacej misy alebo pekáčika.
Fóliu potrite maslom a pretiahnite cez misku. Nechajte kysnúť v teple 90 – 120 minút.
Rúru rozohrejte na 190 °C. Teraz si pripravte zmes na krížiky. Stačí premiešať rovnaké množstvo múky a vody, vymiešajte kašičku, vložte do vrecúška, odstrihnite malý rožtek a nakreslite krížiky.
Bochníky pečte 15 minút do zozlatnutia. Po vybratí z rúry polejte rozpusteným maslom a medom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.