Hrnčekový rýchly makovník

Mak
104 Hrnčekový rýchly makovník

Ingrediencie

2 hrnčeky hladkej múky na kysnuté cestá

1 hrnček hladkej špaldovej múky

1,5 hrnčeka mletého maku

1 hrnček oleja

2 hrnčeky mlieka

1 vajce

1,5 hrnčeka cukru

1 kypriaci prášok

2 lyžice domácej marmelády alebo lekváru

Použitá múka

Mak je tradičná surovina, ktorá sa používala už v receptoch našich babičiek a prababičiek. Rýchly recept na tradičný makovník šetrí váš čas aj riad. Navyše nie je suchý, ale, naopak, vláčny a nadýchaný. Ideálny múčnik na nedeľu.

Postup

Najprv si predhrejte rúru na 170 °C. Vymažte formu alebo pekáčik maslom a vysypte krupicou. Teraz zmiešajte v robote všetky suché suroviny a potom postupne pridávajte a zašľahávajte vajce, olej, mlieko a marmeládu alebo lekvár. Pečte 25 minút, kontrolujte špajľou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.