Na dosku nasypte múku, pridajte cukor a na kocky nakrájané studené maslo. Začnite všetko rukami spracovávať a po častiach prilievajte studenú vodu. Cesto vypracujte veľmi rýchlo, lebo maslo neskôr úplne zmäkne a cesto sa začne lepiť na ruky. Bochníček cesta zabaľte do potravinovej fólie a dajte odležať do chladničky cca na hodinu.
Na mesiačiky nakrájané hrušky asi 10 minút povarte v zmesi vody, cukru, citróna, klinčekov a škorice. Potom hrušky vyberte a dobre osušte.
Rúru si predhrejte na 180 °C. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkajte, natlačte do koláčovej formy a prečnievajúce okraje odrežte nožom.
Pripravte si mandľovú náplň. Mandľovú múku vyšľahajte spolu s dobre zmäknutým maslom, vsypte cukor a po jednom zašľahajte aj vajcia.
Na pripravené cesto navrstvite plnku a poukladajte symetricky hrušky. Pečte cca 30 minút, kým náplň pekne nenarastie a nebude mať zlatistú farbu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.