Hviezdičky s klinčekom a ríbezľovou marmeládou

Škorica Vianoce
307 Hviezdičky s klinčekom a ríbezľovou marmeládou

Ingrediencie

  • 240 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 150 g práškového cukru
  • 3 žĺtky, vyšľahané (bielky využite na tortu Pavlova alebo pusinky)
  • 100 g mletých vlašských alebo lieskových orieškov
  • dve lyžičky šťavy z citróna
  • 1 lyžička škorice
  • ½ lyžičky mletého klinčeka
  • štipka soli
  • 150 g studeného masla
  • 300 g džemu z červených ríbezlí

Postup

Predhrejeme si rúru na 170°C.

Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov a vložíme ich do misy na šľahanie. Pridáme práškový cukor a šľaháme do žĺtkovej peny. K pene prisypeme múku na krehké pečivo a začneme miesiť, aby sa ingrediencie spojili. Odvážime si maslo, postupne ho zapracovávame do zmesi.

Odvážime orechy, môžu byť vlašské alebo lieskové. Rozdrvíme ich a pridáme do cesta spoločne s citrónovou šťavou, lyžičkou škorice, nadrveným klinčekom a štipkou soli. Všetky ingrediencie spracujeme do cesta a necháme v chladničke cca hodinu odležať.

Na pomúčenej doske vyvaľkáme cca 0,3 – 0,5 cm hrubú placku a vykrajujeme z nej hviezdičky. Tie poukladáme na papier na pečenie, pri každej druhej z nich vykrojíme prostriedok, aby bolo vidieť marmeládu, a dáme piecť.

Pečieme cca 8 minút do zlatista. Ešte horúce hviezdičky pocukríme práškovým cukrom. Hviezdičky bez dierky potrieme marmeládou a priklopíme vykrojenou hviezdičkou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku