Jahodová bublanina

Jahody
200 Jahodová bublanina

Ingrediencie

• 140 g krupicového cukru

• 1 vanilkový cukor

• 360 g tortovej múky Babičkina voľba

• lyžica kypriaceho prášku

• štipka soli

• kôra z jedného citróna

• 3 vajcia

• 125 ml rozpusteného masla alebo oleja

• 220 ml vlažného mlieka

• očistené jahody pokrájané na polovičky (cca 300 g)

Postup

Vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte maslo a mlieko. V inej nádobe vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. Zmiešajte múku, štipku soli, kypriaci prášok a citrónovú kôru. K múke vmiešajte žĺtkovú zmes a na záver vmiešajte aj sneh.

Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej formy (napr. do tortovej s priemerom 28 cm) a poukladajte naň jahody. Pečte na 180°C asi 30 min.

TIP: Jahody pred použitím obaľte v múke, aby neprepadli na dno formy. Bublaninu môžete piecť aj z iného letného ovocia, ktoré máte radi.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku