Jahodová torta so želatínou

Jahody Leto
210 Jahodová torta so želatínou

Ingrediencie

Ingrediencie na korpus:

  • ½ hrnčeka krupicového cukru
  • 1 hrnček tortovej múky
  • ½ kypriaceho prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ hrnčeka rozpusteného masla
  • Kôra z ½ citróna
  • 2 vajcia
  • ½ hrnčeka mlieka

Ingrediencie na krém:

  • 1 vanilkový puding
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ zmäknutého masla (cca 125 g)
  • 4 lyžice cukru

Ďalšie ingrediencie:

  • 1 balenie červenej tortovej želatíny
  • cukor
  • voda
  • jahody

POSTUP:

Ako prvý pripravte korpus. V jednej nádobe zmiešajte suché ingrediencie a v druhej nádobe vyšľahajte tekuté ingrediencie.

Zmiešajte obe časti do hladkého cesta, ktoré následne nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom asi 22 cm.

Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 40 minút, alebo kým korpus nebude hotový.

Než sa upečie korpus, pripravte krém. Zmiešajte pudingový prášok s mliekom a cukrom, priveďte do varu a za stáleho miešania nechajte čo najviac zhustnúť.

Hustý puding odstavte, zakryte potravinovou fóliou (aby sa priamo dotýkala pudingu) a nechajte vychladnúť.

Keď puding vychladne, vyšľahajte maslo do svetlej peny a postupne doň zašľahajte aj puding.

Upečený a vychladnutý korpus vyberte z formy a tú umyte a usušte. Potom do nej korpus vráťte a navrstvite naň krém. Do krému poukladajte pokrájané jahody.

Tortu uložte na hodinu do chladničky a potom podľa návodu pripravte želatínu. Oslaďte ju cukrom podľa vlastnej chuti. Keď želatína vychladne a začne pomaly tuhnúť, nalejte ju na tortu.

Tortu opäť uložte do chladničky a počkajte, než želatína úplne stuhne.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku