Jahodová želé torta s tvarohom

Jahody

Ingrediencie

Piškótový korpus:

100 g hladkej múky Babičkina voľba

100 g krupicového cukru

2 vajcia

2 lyžice horúcej vody

štipka soli

 

Tvarohová náplň:

400 g tvarohu

200 g smotany na šľahanie (30 %)

75 g práškového cukru

1 želatína na stuženie krému

1 vanilkový cukor

3 lyžice vody

 

Želé a jahody:

400 g čerstvých jahôd

250 ml vody (alebo ovocnej šťavy)

3 lyžice cukru

1 želé na tortu (červené alebo číre)

Postup

1) Vajcia s cukrom a štipkou soli dajte do misy. Šľahajte v robote alebo tyčovým mixérom metlou asi 8 minút, kým zmes pekne nezosvetlí a nezväčší objem. Pridajte horúcu vodu a ďalej zašľahajte. Úplne nakoniec postupne na niekoľkokrát vmiešajte múku.

 

2) Pripravenú zmes vlejte do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry rozohriatej na 170 °C. Pečte asi 20 až 25 minút.

 

3) Tvaroh rozmiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Šľahačku vyšľahajte dotuha. Oboje potom premiešajte v mise.

 

4) Želatínu nechajte napučať s trochou vody. Zahrejte a nechajte rozpustiť. Pridajte časť tvarohovej zmesi a rozmiešajte. Celé potom vmiešajte do zvyšnej tvarohovej zmesi.

 

5) Tortové želé rozmiešajte s cukrom v rajnici. Pridajte vodu, priveďte do varu a povarte asi 1 minútu. Odstavte a nechajte vychladnúť.

 

6) Upečený korpus vyberte z formy. Dajte na tanier alebo na podnos a zatvorte do čistej formy. Naneste tvarohovú náplň a zarovnajte ju, aby mala rovný povrch. Ako ďalšiu vrstvu použite očistené jahody a vo finále všetko zalejte vrstvou želé. Hotovú tortu potom už len nechajte stuhnúť v chladničke. Pred podávaním opatrne zložte formu a môžete podávať.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku