Jahodové knedle

Jahody
325 Jahodové knedle

Ingrediencie

  • 130 g hrubej múky
  • 250 g mäkkého tvarohu -polotučného v alobale (keď použijete tvaroh vo vaničke, musíte dať viac múky)
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • čerstvé jahody

Na posypanie:

  • rozohriate maslo
  • práškový cukor
  • nastrúhaný tvrdý tvaroh
  • lesné jahody

Postup

Z hrubej múky, tvarohu, vajca a štipky soli vypracujte vláčne cesto. Cesto nechajte chvíľku odpočinúť. Nesmie sa vám ale lepiť na prsty.

Kúsok cesta uštipnite, vytvarujte z neho malú placku, zabaľte do nej jahodu a uváľajte knedličku. Z tohto množstva cesta vytvoríte asi 15 knedličiek.

Nakoniec knedličky vložte do vriacej osolenej vody a varte asi 12 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku