forma guľatá 28 cm (na obr. forma 34 × 15 cm – 2/3 dávky)
Z uvedených surovín vypracujte cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút v chladničke.
Rúru predhrejte na 180°C. Cesto vyvaľkajte na plát hrubý asi 0,5 cm, vyložte ním formu a dno párkrát prepichnite vidličkou. Na cestom položte alobal a nasypte strukoviny. Pečte asi 10 minút. Potom odstráňte alobal so strukovinami a pečte ďalších 10 minút.
Kým sa korpus upečie, pripravte si náplň. Vajcia vyšľahajte s oboma cukrami, pridajte krémový syr a vymiešajte metlou dohladka. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vaječnej zmesi.
Krém nalejte do predpečeného korpusu. Teplotu v rúre znížte na 170°C a opäť vložte do rúry. Pečte asi 30 – 35 minút, kým sa neprestane náplň uprostred vlniť.
Ozdobte jahodami a opraženými plátkami mandlí.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.