na 8 menších zemiakových placiek
Nastrúhajte zemiaky. Najlepšie zemiakové placky budú, keď časť pripravíte nahrubo a časť najemno. Ak treba, zemiaky vyžmýkajte a prebytočnú vodu zlejte. Pretrite cesnak so soľou a pridajte k zemiakom, takisto pridajte nasekané bylinky, vajcia, korenie a múku. Spracujte na kompaktné cesto, ochutnajte. Cesto na zemiakové placky by malo byť za surova vždy o niečo slanšie. Aj tak je najlepšie prvú placku po upečení ochutnať a zmes ešte prípadne zmes doladiť.
Počas smaženia kontrolujte teplotu oleja. Tá by sa mala držať v rozmedzí 170 – 190 °C, ale môžete sa riadiť aj sedliackym rozumom a udržiavať teplotu niekde okolo stredného výkonu vášho horáka a podľa správania oleja prípadne pridávať alebo uberať.
TIP : Na kontrolu teploty oleja používajte kuchársky teplomer
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.