Jarné bylinkové zemiakové placky

Zemiaky
522 Jarné bylinkové zemiakové placky

Ingrediencie

na 8 menších zemiakových placiek

  • 6 väčších múčnych zemiakov
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica sušeného majoránu
  • 1 hrsť (asi 4 lyžice) čerstvých jarných byliniek – použite zmes pažítky, hladkolistej petržlenovej vňate, medvedieho alebo divého cesnaku, použiť môžete aj opratú jarnú žihľavu
  • mlieko na úpravu konzistencie cesta (len v prípade veľmi suchých zemiakov)
  • kvalitný repkový olej na smaženie

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Nastrúhajte zemiaky. Najlepšie zemiakové placky budú, keď časť pripravíte nahrubo a časť najemno. Ak treba, zemiaky vyžmýkajte a prebytočnú vodu zlejte. Pretrite cesnak so soľou a pridajte k zemiakom, takisto pridajte nasekané bylinky, vajcia, korenie a múku. Spracujte na kompaktné cesto, ochutnajte. Cesto na zemiakové placky by malo byť za surova vždy o niečo slanšie. Aj tak je najlepšie prvú placku po upečení ochutnať a zmes ešte prípadne zmes doladiť.

Počas smaženia kontrolujte teplotu oleja. Tá by sa mala držať v rozmedzí 170 – 190 °C, ale môžete sa riadiť aj sedliackym rozumom a udržiavať teplotu niekde okolo stredného výkonu vášho horáka a podľa správania oleja prípadne pridávať alebo uberať.

TIP : Na kontrolu teploty oleja používajte kuchársky teplomer

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.