Jarný flatbread z bio múky

BIO Cuketa Syr
165 Jarný flatbread z bio múky

Ingrediencie:

250 g bio hladkej múky

20 ml bio alebo farmárskeho plnotučného mlieka

90 ml teplej vody

4 g sušeného droždia

Na dokončenie:

1 balenie bio mozzarelly

1 jarná cibuľka alebo šalotka

1 menšia bio cuketa, pak choi alebo podobne

bylinky na dokončenie

soľ a čierne korenie

Použitá múka

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešajte v mise a vypracujte hladké cesto. Zaprášte múkou a nechajte pod utierkou kysnúť na teplom mieste asi 45 minút do zdvojnásobenia objemu cesta.

Zeleninu si nakrájajte na drobné prúžky, mozzarellu natrhajte na drobnejšie kúsky.

Predhrejte rúru na 200 °C. Cesto vychádza na dve rovnaké placky, tie rozvaľkajte na pomúčenej doske. Premiestnite na plech vyložený papierom na pečenie. 

Ozdobte placky bohato zeleninou a mozzarellou, asi jednu tretinu syra zatiaľ nechajte bokom. Dajte placky piecť. Keď začnú okraje mierne zlatnúť, položte navrch zvyšok syra, upravte rúru na horný gril a nechajte syr zapiecť.

Po upečení zľahka okoreňte a posoľte, zdobte microgreens alebo bylinkami. Podávajte na doske pokrájané na trojuholníky ako pizzu.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.