250 g bio hladkej múky
20 ml bio alebo farmárskeho plnotučného mlieka
90 ml teplej vody
4 g sušeného droždia
Na dokončenie:
1 balenie bio mozzarelly
1 jarná cibuľka alebo šalotka
1 menšia bio cuketa, pak choi alebo podobne
bylinky na dokončenie
soľ a čierne korenie
Všetky ingrediencie zmiešajte v mise a vypracujte hladké cesto. Zaprášte múkou a nechajte pod utierkou kysnúť na teplom mieste asi 45 minút do zdvojnásobenia objemu cesta.
Zeleninu si nakrájajte na drobné prúžky, mozzarellu natrhajte na drobnejšie kúsky.
Predhrejte rúru na 200 °C. Cesto vychádza na dve rovnaké placky, tie rozvaľkajte na pomúčenej doske. Premiestnite na plech vyložený papierom na pečenie.
Ozdobte placky bohato zeleninou a mozzarellou, asi jednu tretinu syra zatiaľ nechajte bokom. Dajte placky piecť. Keď začnú okraje mierne zlatnúť, položte navrch zvyšok syra, upravte rúru na horný gril a nechajte syr zapiecť.
Po upečení zľahka okoreňte a posoľte, zdobte microgreens alebo bylinkami. Podávajte na doske pokrájané na trojuholníky ako pizzu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.