Na cesto:
280 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo + múka na poprášenie
140 g masla na kúsky
½ lyžičky soli
8 lyžíc vody
Na náplň:
1 cibuľa alebo šalotka na mesiačiky
sparená brokolica nasekaná na menšie kúsky
1 balenie modrého syra typu niva
1 balenie tvarohu
100 ml smotany na varenie
3 vajcia
+ tymian na ozdobu
Z múky a masla urobte mrvenicu, pridajte vodu a vypracujte cesto. Dajte ho na 30 minút vychladiť do chladničky.
Potom cesto vyvaľkajte do tvaru kruhu, ktorý je o niečo väčší než vaša koláčová forma. Cesto preneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje cesta môžu formu mierne presahovať. Dajte na chvíľku do chladničky.
Na cesto potom položte papier na pečenie a zaťažte fazuľou. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C, pečte asi 20 minút, potom zložte papier s fazuľou a ešte asi 5 minút dopekajte. Vyberte z rúry a nalejte pripravenú náplň.
Náplň:
Na oleji opečte cibuľku, cesnak a sparenú brokolicu. Túto zmes preložte do misy, pridajte vajíčka rozšľahané s tvarohom a smotanou, osoľte, okoreňte a zamiešajte.
Prelejte všetko do predpečeného korpusu, rozdrobte na vrch nivu a trochu vtlačte, ak niekde vyčnieva priveľmi nad hladinu. Ozdobte tymianom a vložte do rúry. Pečte pri 180 °C asi 25 minút, kým sa náplň nespevní.
Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.