300 g hladkej múky
190 g kefírového mlieka
50 g masla
4 lyžice oleja
1,5 lyžičky soli
maslo na potretie
+ ešte trochu mlieka a múky navyše na doladenie + podsypanie
Do misy robota vsypte všetky suché suroviny, nastavte hnetací hák a potom pridajte kefír, mäkké maslo a olej. Nechajte spracovať hladké cesto. Ak sa bochník príliš lepí alebo sa, naopak, trhá, dolaďte múkou alebo mliekom. Nechajte 10 minút odstáť.
Potom si cesto odvážte a rozdeľte na 5 – 6 rovnakých bochníkov. Rozvaľkajte každý na placku a opekajte na masle dozlatista. Každú placku potom potrite maslom a nechajte odstáť na sebe. Krásne zmäknú. Podávajte napríklad k mäsu, s dipom alebo nátierkou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.