Jednoduchý svetlý chlieb s olivami

446 Jednoduchý svetlý chlieb s olivami

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky Babičkina vol’ba na kysnuté cesto
  • 20 g čerstvého droždia
  • 3 lyžice olivového oleja (+ ďalší olivový olej na polievanie)
  • 400 ml vlažného mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli (alebo viac, podľa vlastnej chuti )
  • Hrsť čiernych olív
  • Hrubá soľ

Postup

Do misky robota nasypte múku a zmiešajte ju so soľou.

Do stredu múky urobte jamku a do nej nalejte mlieko.

Pridajte cukor a rozdrobené droždie. Nechajte 15 minút odstáť.

Prilejte olivový olej a 5 minút miešajte na vysokom výkone.

Cesto prikryte potravinárskou fóliou a nechajte 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

Do pekáča (cca 30 x 20 cm) nalejte štedré množstvo olivového oleja (potrite aj steny) a do neho vyklopte cesto.

Rukami roztiahnite cesto do všetkých strán, po celej ploche pekáča.

Pokrájajte olivy na polovicu a uložte ich po celom povrchu cesta. Vždy ich mierne zatlačte dovnútra.

Nechajte 20 minút kysnúť v teple a potom pečte na 180 °C do zlata (asi 45 minút). To, či je chlieb už hotový, môžete vyskúšať pomocou špajdle.

Ešte horúci chlieb vyberte z trúby a polejte olivovým olejom.

 

TIP: Na čerstvo vytiahnutý chlieb môžete nastrúhať tiež parmezán.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.