Do misky robota nasypte múku a zmiešajte ju so soľou.
Do stredu múky urobte jamku a do nej nalejte mlieko.
Pridajte cukor a rozdrobené droždie. Nechajte 15 minút odstáť.
Prilejte olivový olej a 5 minút miešajte na vysokom výkone.
Cesto prikryte potravinárskou fóliou a nechajte 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Do pekáča (cca 30 x 20 cm) nalejte štedré množstvo olivového oleja (potrite aj steny) a do neho vyklopte cesto.
Rukami roztiahnite cesto do všetkých strán, po celej ploche pekáča.
Pokrájajte olivy na polovicu a uložte ich po celom povrchu cesta. Vždy ich mierne zatlačte dovnútra.
Nechajte 20 minút kysnúť v teple a potom pečte na 180 °C do zlata (asi 45 minút). To, či je chlieb už hotový, môžete vyskúšať pomocou špajdle.
Ešte horúci chlieb vyberte z trúby a polejte olivovým olejom.
TIP: Na čerstvo vytiahnutý chlieb môžete nastrúhať tiež parmezán.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.