Jemná krupicová kaša so škoricou a kakaom

Kakao Škorica
230 Jemná krupicová kaša so škoricou a kakaom

Ingrediencie

2 porcie

40 g jemnej krupičky

500 ml plnotučného mlieka

 

Na dokončenie:

Kvalitné holandské kakao

Jemne mletá škorica

Nahriate maslo

 

Príprava: 45 minút

Varenie: 15 minút

Postup:

40 minút pred varením nechajte krupicu napučať v mlieku. Je to jedna z hlavných príčin toho, prečo ju budete mať na konci takú jemnú a hladkú. Na samotnú kašu vždy majte čas a neodchádzajte od nej. Je za chvíľku hotová a tá nepozornosť sa rozhodne nevyplatí. Varte ju na strednom plameni v rajnici s hrubším nepriľnavým dnom, stále ju šľahajte, kým nebude mať jemnú krémovitú konzistenciu.

 

Na kašu dajte podľa chuti lyžicu rozohriateho masla a zasypte kakaom a škoricou. Teplá krupicová kaša so škoricou je skvelá pre deti na dobré zaspávanie. Spája sa v nej skvelý sýty pokrm a škoricové účinky, ktoré vraj prinášajú sladké a pekné sny.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku