Jemné špaldové palacinky

330 Jemné špaldové palacinky

INGREDIENCIE

  • 90 g hladkej špaldovej múky
  • 1 vajce
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 lyžica masla

POSTUP

Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Preosiatu múku prešľahajte v hlbokej mise s mliekom, a až bude zmes hladká a bez hrudiek, pridajte vajce. Je dôležité pridať vajíčko až nakoniec, zamedzíte tým práve zbytočným hrudkám. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé palacinky, ktoré sa na panvici netrhajú.

Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridávať pod každú palacinku štetcom ešte trochu masla. Každú palacinku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte cesto stiecť rovnomerne na kraje. Palacinku sa nesnažte obracať skôr, než sa začnú okraje v panvici samy dvíhať. Potom ju jemne podoberte a otočte, na druhej strane nechajte palacinku minútku takzvane dôjsť, a je to.

Palacinky zdobte podľa chuti. My sme pripravili jednoduchý šľahaný tvaroh s vanilkovým cukrom a semienkami vanilky zdobený rozvarom z mrazených jahôd a medovkou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku