Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Preosiatu múku prešľahajte v hlbokej mise s mliekom, a až bude zmes hladká a bez hrudiek, pridajte vajce. Je dôležité pridať vajíčko až nakoniec, zamedzíte tým práve zbytočným hrudkám. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé palacinky, ktoré sa na panvici netrhajú.
Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridávať pod každú palacinku štetcom ešte trochu masla. Každú palacinku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte cesto stiecť rovnomerne na kraje. Palacinku sa nesnažte obracať skôr, než sa začnú okraje v panvici samy dvíhať. Potom ju jemne podoberte a otočte, na druhej strane nechajte palacinku minútku takzvane dôjsť, a je to.
Palacinky zdobte podľa chuti. My sme pripravili jednoduchý šľahaný tvaroh s vanilkovým cukrom a semienkami vanilky zdobený rozvarom z mrazených jahôd a medovkou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.