Jesenná mrkvová torta s orechami

Mrkva Torta
139 Jesenná mrkvová torta s orechami

Ingrediencie

Na korpus:

175 g hladkej tortovej múky

175 g cukru krupice

115 g orechovej múky (vlašské orechy alebo lieskové oriešky)

3 vajcia

150 g oleja

250 g najemno nastrúhanej mrkvy

2 lyžice bieleho jogurtu

½ vrecúška vanilkového cukru

1 lyžička mletej škorice

1 vrecúško prášku do pečiva

 

Na krém a zdobenie:

500 g tvarohu alebo mascarpone

70 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

1 téglik smotany na šľahanie

celé jadrá vlašských orechov na zdobenie

Použitá múka

Ak hľadáte originálnu a zdravšiu verziu torty, neváhajte vyskúšať tento recept na mrkvovú tortu s orechami. Vychutnajte si skvelú kombináciu chutí v lahodnom dezerte, ktorého príprava je navyše veľmi jednoduchá.

Postup

Rozohrejte rúru na 150 °C. Najprv upečte základ. Všetky suché suroviny zmiešajte v miske. V robote medzitým vyšľahajte vajcia, olej, jogurt, cukor a mrkvu. Do tejto zmesi postupne vmiešajte suchú zmes.

Pečte v pripravenej forme vyloženej papierom na pečenie 75 minút. Nechajte celkom vychladnúť na mriežke. Potom rozkrojte na 3 rovnaké pláty cesta. Vyšľahajte krém, každý plát torty natrite a nakoniec ozdobte celými jadrami orechov.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.