Na korpus:
175 g hladkej tortovej múky
175 g cukru krupice
115 g orechovej múky (vlašské orechy alebo lieskové oriešky)
3 vajcia
150 g oleja
250 g najemno nastrúhanej mrkvy
2 lyžice bieleho jogurtu
½ vrecúška vanilkového cukru
1 lyžička mletej škorice
1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém a zdobenie:
500 g tvarohu alebo mascarpone
70 g zmäknutého masla
70 g práškového cukru
1 téglik smotany na šľahanie
celé jadrá vlašských orechov na zdobenie
Ak hľadáte originálnu a zdravšiu verziu torty, neváhajte vyskúšať tento recept na mrkvovú tortu s orechami. Vychutnajte si skvelú kombináciu chutí v lahodnom dezerte, ktorého príprava je navyše veľmi jednoduchá.
Rozohrejte rúru na 150 °C. Najprv upečte základ. Všetky suché suroviny zmiešajte v miske. V robote medzitým vyšľahajte vajcia, olej, jogurt, cukor a mrkvu. Do tejto zmesi postupne vmiešajte suchú zmes.
Pečte v pripravenej forme vyloženej papierom na pečenie 75 minút. Nechajte celkom vychladnúť na mriežke. Potom rozkrojte na 3 rovnaké pláty cesta. Vyšľahajte krém, každý plát torty natrite a nakoniec ozdobte celými jadrami orechov.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.