Na cesto:
100 g hladkej pizza múky
90 g vlažnej vody
5 g čerstvého droždia
štipka soli
lyžička olivového oleja
Na dokončenie:
1 jablko, nakrájané na tenké plátky
⅓ šálky javorového sirupu
100 g strúhaného talianskeho syra
4 plátky slaniny, nakrájanej na širšie prúžky
50 g kvalitného modrého syra
Jeseň prináša do našej kuchyne množstvo chutí a vôní a dnes vám predstavujeme recept na niečo celkom špeciálne – jesennú pizzu s modrým syrom, jablkami a slaninou. Táto pizza je plná kontrastov a chutí, ktoré sa na jednom tanieri nádherne spájajú.
Všetky suroviny na cesto vložte do hlbokej misy a ručne alebo hnetačom spracujte na hladké, nelepivé cesto. Nechajte desať minút odpočívať, cesto potom buď hneď použite, alebo ho môžete nechať cez noc v chladničke.
Nakrájané jablká dajte do malej misky, nalejte na ne javorový sirup a dajte bokom.
Začnite zahrievať rúru na 180 °C. Z cesta vyvaľkajte tenkú placku približne v tvare obdĺžnika a pripravte na plech s papierom na pečenie.
Na cesto navrstvite polovicu strúhaného talianskeho syra, naň naukladajte plátky jablka, slaninu a kúsky modrého syra.
Pečte 8 – 10 minút, alebo kým sa syr neroztaví a kôrka nezozlatne. Pokvapkajte ešte javorovým sirupom, nakrájajte a ihneď podávajte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.