Jesenná pizza s modrým syrom, jablkami a slaninou

Pizza Syr
141 Jesenná pizza s modrým syrom, jablkami a slaninou

Ingrediencie

Na cesto:

100 g hladkej pizza múky

90 g vlažnej vody

5 g čerstvého droždia

štipka soli

lyžička olivového oleja

 

Na dokončenie:

1 jablko, nakrájané na tenké plátky

⅓ šálky javorového sirupu

100 g strúhaného talianskeho syra

4 plátky slaniny, nakrájanej na širšie prúžky

50 g kvalitného modrého syra

Použitá múka

Jeseň prináša do našej kuchyne množstvo chutí a vôní a dnes vám predstavujeme recept na niečo celkom špeciálne – jesennú pizzu s modrým syrom, jablkami a slaninou. Táto pizza je plná kontrastov a chutí, ktoré sa na jednom tanieri nádherne spájajú.

Postup

Všetky suroviny na cesto vložte do hlbokej misy a ručne alebo hnetačom spracujte na hladké, nelepivé cesto. Nechajte desať minút odpočívať, cesto potom buď hneď použite, alebo ho môžete nechať cez noc v chladničke.

Nakrájané jablká dajte do malej misky, nalejte na ne javorový sirup a dajte bokom.

Začnite zahrievať rúru na 180 °C. Z cesta vyvaľkajte tenkú placku približne v tvare obdĺžnika a pripravte na plech s papierom na pečenie.

Na cesto navrstvite polovicu strúhaného talianskeho syra, naň naukladajte plátky jablka, slaninu a kúsky modrého syra.

Pečte 8 – 10 minút, alebo kým sa syr neroztaví a kôrka nezozlatne. Pokvapkajte ešte javorovým sirupom, nakrájajte a ihneď podávajte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.